Jóval biztonságosabban vásárolhatunk ezentúl a Play Store-ban

Újfajta jelszavas megerősítést igénylő megoldásokkal kívánja még biztonságosabbá tenni Play Store-os vásárlásainkat a Google.

Az újonnan bevezetett opciók lényege, hogy segítségükkel akár minden egyes Play Store-ban megvásárolni kívánt játék, könyv, zene vagy alkalmazás esetén kérhetjük a rendszer általi jelszavas azonosítást, így garantáltan nem kell attól tartanunk, hogy csemeténk esetleg a véletlen folytán jó pár ezer forinttal könnyíti meg bankszámlánkat.

Emellett a már jól ismert időtartam alapú megoldás is rendelkezésünkre áll, mellyel — nevéből adódóan — 30 percre állítható a fentebb taglalt azonosítási mód, de természetesen el is törölhetjük azt. Ez utóbbit főként azoknak ajánljuk, akik egyedül használjuk mobileszközüket, hiszen jelszó hiányában bárki hozzáférhet Play Store-os számlánkhoz.

Nyílt titok, hogy a héten bevezetésre került újfajta jelszavas megerősítést igénylő vásárlási opciókat a Google egyik jelenleg is futó jogi pere indította el. Egy amerikai édesanya azért perelte be a Google-t, mert 5 éves kisfia mintegy 66 dollárt költött el egy androidos játékon keresztül, anélkül, hogy a rendszer bármilyen megerősítést kért volna.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá