Tarolnak a személyre szabható alkalmazások

0 664

A testre szabhatóság eddig is sarkalatos pontja volt az Androidnak, az utóbbi időben azonban hihetetlenül megugrott az ilyen alkalmazások népszerűsége.

Az Android egyik legnagyobb előnye, hogy a személyre szabható alkalmazások révén, ki-ki a maga ízlésének megfelelően formálhatja telefonja kezdőképernyőjét. A launcher típusú appok emellett nemcsak esztétikusak, hanem sok esetben – illetve némi ráfizetés ellenében – még plusz funkciókat is kínálnak, melyek alapesetben nem elérhetőek, így valóban egyedivé és ezáltal kezelhetőbbé tehetjük készülékünket.

Nem csoda tehát, hogy az androidosok körében előkelő helyet foglalnak el az ilyen alkalmazások, amelyek használata az utóbbi időben jócskán megugrott. A Flurry friss kutatása szerint a Google Play-ben jelenleg mintegy 4500 személyre szabhatóságot lehetővé tévő app érhető el, a havi aktív felhasználói bázist tekintve ezeket csak az USA területén több mint 30 millióan használják.

A legnépszerűbbek között egyébként a Google régen várt Google Now-ja szerepel, de sokan ígéretesnek tartják a Mozilla saját Firefox launcher néven érkező megoldását, ami a böngészési előzmények és a napszak alapján előre „megjósolja”, mely alkalmazásokat fogjuk következő nap használni.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá