Komoly biztonsági rés lehet egyes Samsung okostelefonokban

0 1,104

Mióta kirobbant a lehallgatási botrány, az emberek egyre jobban figyelnek arra, hogy olyan készülékeket és IT termékeket használjanak, melyek egy esetleges hasonló szituációban megvédenek. Az Apple viszonylag korán belekeveredett az ügybe, azonban a Samsung megúszta. Legalábbis eddig. A Replicat ugyanis azt állítja, hogy számos Galaxy termék rejt külső belépési kaput, ami azért problémás, mert így könnyen hozzáférhetőek a háttértárak. Nem csak le tudják olvasni az adatokat, de rá is tudnak a telefonokra pakolni tartalmat, ami azért valljuk be: elég meredek.

Erről a problémáról Paul Kocialkowski húzta le a leplet, aki a ZDNet szerint, a hálózati vezérlő meghajtóprogramját teszi a hibáért felelőssé. Ezt a komoly gondot úgy találták meg, hogy a baseband-et visszafejtették. Azonban úgy tartják, hogy ez nem csupán egy véletlen biztonsági rés.

Természetesen a Replicat nem állítja azt, hogy ezt a Samsung szándékosan, kémkedési céllal építette bele a készülékekbe, azonban a dél-koreai vállalat egyelőre nem nyilatkozott az ügyben. Egyes piaci pletykák szerint számos mérnököt ráállítottak arra, hogy feltárják az esetet a Samsungnál.

A hiba elméletileg fennáll a Nexus S, Galaxy S, Galaxy S II, Galaxy Note, Galaxy Nexus, Galaxy Tab 2 7.0, Galaxy Tab 2 10.1, Galaxy S3, Galaxy Note 2 modelleknél, azonban ezt hivatalosan még senki nem erősítette meg, így érdemes fenntartásokkal kezelni.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá