Visszatérhet a világ legidegesítőbb játéka

0 1,012

Egy hónappal azután, hogy levetette az alkalmazásboltokból minden idők egyik legnépszerűbb játékát, a Flappy Birdöt fejlesztő Dong Nguyen most a visszatérést fontolgatja.

Egy hónapja még a hirtelen jött népszerűségtől menekülve teljesen elzárkózott a nyilvánosságtól, nemrég pedig interjút adott a naponta 11 millió forintot termelő játék, a Flappy Bird kitalálója. Dong Nguyen az általa kreált játék megszüntetése után hideget és meleget egyaránt kapott, de többször életveszélyesen is megfenyegették – olvasható a Rolling Stone vele készült (angol nyelvű) interjújában.

A vietnámi származású fejlesztő egyszerű mechanikára és Mario szintű grafikára épülő addiktív játékát rövid idő alatt elképesztő számban töltötték le, mely bár ingyenes volt, a felületén megjelenők reklámoknak köszönhetően napi 50 ezer dollárt termelt. A Flappy Birdöt február 8-án távolíttatta el az alkalmazásboltokból kitalálója, mert nem bírta a népszerűséggel járó stresszt, míg mások szerint a Nintendo fenyegette meg azzal, hogy bepereli.

A 28 éves Nguyen jelenleg szüleivel él Hanoiban és nem tervez új játékot kiadni. Arra a kérdésre, hogy elérhetővé teszi-e valaha is a Flappy Birdöt, csupán annyit válaszolt: megfontolja.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá