21:9-es képarányú kijelzővel érkezhet a jövő Samsung mobilja?

0 1,953

Mint kiderült, a Samsung nemrég egy újabb nagyon jól kinéző szabadalmat nyújtott be, melyben egy 21:9-es képaránnyal rendelkező mobiltelefont írnak le. Ezt a képarányt főleg a szélesvásznú televíziók piacán alkalmazzák a gyártók, de lehetséges, hogy a Samsung főleg a videós tartalmak fogyasztására szánt piacot is becélozná, amennyiben ilyen eszközt gyártana.

Az alábbi – a szabadalmi leírásban is szereplő – képeken jól látszik, hogy a kijelző túl hosszúkás lenne, így azt szinte biztosan csak videós tartalmak megtekintésére lehetne megfelelően használni jelenleg, legalábbis abban a formában, ahogy azt a Samsung bemutatja.

Persze a 21:9-es képarányú kijelzővel ellátott mobiltelefon ötlete nem újdonság. 2009-ben az LG is kísérletezett vele. A nem éppen jó eladási mutatókat prezentáló LG BL40 New Chocolate is ilyen készülék volt. Természetesen mint mindig, most sem garantált, hogy a szabadalmaztatott dizájn megjelenik majd egy igazi termék képében is.

Mi magunk leginkább a tabletek és az okostelefonok közötti úgynevezett phabletek piacának megújítására tudunk gondolni, egy közel 6″-es új eszköz képében. Mindenesetre ha megszületik ez a termék, úgy biztos, hogy egy különleges eszköz kerülhet a boltok polcairól a fogyasztók kezébe.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá