Elemzők szerint kevesebb Samsung Galaxy S5 fogyhat kezdetben

0 1,300

A Samsung Galaxy S4 hatalmas sikert aratott az elmúlt években. A dél-koreai cég az első három hónapban világszerte több mint 20 millió darabot értékesített a korábbi generációs modellből. A legnagyobb kérdés, hogy a Galaxy S5 készen áll-e a feladatra, s képes lesz-e ezt az impozáns számot is túlszárnyalni? Az IM Investment & Securities elemzője, Lee Min-hee szerint, valószínűleg nem várható igazi nagy pezsgőbontás, bár erről nem feltétlen a Samsung tehet.

A gazdasági szakember szerint több oka van annak, hogy a Samsung Galaxy S5 nem hozhatja a korábbi széria számait az első három hónapban. Az egyik probléma az, hogy Dél-Koreában egy rendelet miatt a három legnagyobb szolgáltató április 5 és május 19 között nem értékesíthet új készüléket, s nem regisztrálhat új ügyfelet, csak hatalmas büntetéssel. A Samsung Galaxy S5 pedig április 11-én jelenik meg, ez pedig pont a tilalmi időszak kellős közepén lesz. Így a vállalat a saját országában nem tud robbantani.

Természetesen a dél-koreai piac csupán egy apró szegmens, – annak ellenére, hogy 50 milliós népességről beszélünk – s globális szinten kell nézni az eladásokat. Lee Min-hee szerint a komolyabb probléma az, hogy nincs olyan fejlesztés az új telefonban, ami miatt a jól bevált Galaxy S4-et mindenképpen le kéne cserélni.

Persze számtalan újdonság jött, azonban sem design-ban, sem pedig specifikáció szinten nem rukkolt elő olyannal a Samsung, amit előzetesen várni lehetett. Így az elemző úgy gondolja, hogy az első három hónapban kevesebb fogyhat a Galaxy S5-ből, mint 20 millió darab. Szerinted igaza lehet?

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá