Lenyomják a tabletek a PC-ket

0 521

Bár a táblagépek növekedése lassul, alig egy év múlva már jóval több lesz belőlük forgalomban, mint PC-kből.

A személyi számítógépek eladásának további drasztikus csökkenését jósolja 2015-re az IDC legfrissebb kutatása. Az elemzőcég előrejelzése szerint a jelenlegi állapotot tekintve bár lassuló tendenciát mutat a táblagépek iránti kereslet, ez mégsem kedvez a PC-knek.

Tavaly mintegy 218,5 millió táblagépet értékesítettek világszerte, ami bár jóval kevesebb a 315,1 millió eladott pc-hez képest, idén még közelebb látszik kerülni egymáshoz a két tábor. Az IDC adatai alapján az év végéig 260,9 millió táblagép eladását valószínűsítik, míg pc-kből 295,9 millió találhat gazdára.

Alig egy év múlva azonban fordulhat kocka, 2018-ra pedig lényegében totális piaci szerepcsere alakulhat ki: míg 2012-ben 143 millióra rúgott a forgalomba került tabletek száma, addig ugyanez 4 év múlva közel 400 milliónál jár majd, ezzel együtt pedig drasztikusan lecsökken a pc-k száma.

Mindez persze nem a számítógépes-éra végét jelenti, de az átrendeződés a jelenlegi adatokat figyelembe véve egyre inkább elkerülhetetlennek tűnik.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
wannabe journalist.

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá