Lenyomta az Android az Apple-t

Évekig az Apple vezette a táblagép piacot, de az utóbbi időben a növekedés megtorpanni látszott. Így is lett, az Android átvette a stafétabotot.

Elárasztják a piacot az olcsó androidos készülékek, melynek eredményeként mintegy 121 millióra nőtt a tavalyi évben eladott tabletek száma. Ezzel együtt immáron 61,9 százalékos piaci részesedést birtokol az Android, a korábban piacvezető Apple pedig a második helyre csúszott vissza – adta hírül a Gartner piackutató vállalat a legfrissebb eladási mutatókra hivatkozva.

A 2013-as év értékesítési adatait figyelembe véve világszerte összesen 195 millió táblagép talált gazdára. Az említett időszakban bár nőttek az iPad eladások is, az egy évvel korábbi (2012) erőviszonyokat elnézve mégis jelentős csökkenés mutatkozik: tavaly 70 millió iPadet értékesítettek, ami 36 százalékos piaci részesedésre volt elegendő. (Azt megelőzően 52,8 százalékot produkáltak a cupertino-iak.)

A dobogó harmadik fokára a Microsoft került, a tavaly előtti évhez mérten 2013-ban megháromszorozták eladott táblagépeik számát, s egyúttal a korábbi 1 százalékos piacrészük 2,1 százalékra nőtt.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
wannabe journalist.

2 hozzászólás

  1. Vagy úgy is lehet mondani hogy több a csóró ember a világon mint a gazdag sznob.
    Akinek nincs nagy vagyona az viszont meg tudja tanulni a mobil használatát akkor is ha a menüben 3 almenü van.

Szólj hozzá