A Samsung újabb szabadalma akár a Google Glass riválisa is lehet

0 822

A Samsung nemrég megkapott szabadalmi oltalmából mint kiderült, egy olyan billentyűzetet mutat be, mely egy kijelzőn keresztül egy intelligens kiterjesztett valóságot használó billentyűzetet tartalmaz. Ez így elsőre nagyon összetettnek hangozhat, de cseppet sem az. A Google már használja ezen funkciókat a Glass szemüvegében, ami akár előrevetítheti azt is, hogy a Samsung is dolgozhat egy saját okos szemüvegen.

Az elképzelés szerint a kiterjesztett virtuális billentyűzet a felhasználók ujjain, azoknak is az ujjpercein jelennének meg. A felhasználó saját maga számára konfigurálhatná, hogy például fektetett nézetben a jobb kezünk mutatóujjának ujjpercein jelenne meg az ABC, a bal kéz mutatóujjának ujjpercein pedig a DEF, stb.

Maga a beviteli eszköz a hüvelykujjunk lenne, mellyel megérintve az adott ujjperceket végeznénk el a betűk bevitelét a rendszerbe, amelyet az eszközön (vélhetően szemüveg) található kamera érzékelne. Természetesen lehetnének extra gombok is, melyekkel válthatnánk a betűk, számok és különböző írásjelek között is. Sőt, még arra is lenne lehetőség, hogy külön gombokkal még akár a különböző nyelvek írásjeleit is változtathassuk, vagy akár az adott eszköz különböző funkcióit (kamera, egyéb alkalmazás, stb.) vezérelhessük.

A nagy kérdés persze, hogy vajon a Samsung mindezt hogyan integrálná a meglévő felhasználói felületébe, vagy akár az új eszközébe. Elképzelhető persze az is, hogy mindez csak egy szabadalom marad, de talán a jövőben a Samsung mégis bemutat majd egy okos szemüveget is.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Az első Samsung rádiómagnómat még 6 éves koromban kaptam. Azóta is lenyűgöz a dél-koreai cég összes terméke. Igazi Samsung fanatikus vagyok, így szinte minden terméken, melyet használok, a gyönyörű Samsung logó virít!

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá