Hivatalos a Samsung Chromebook 2

0 2,268

Hivatalosan is bemutatta nemrég kiszivárgott műbőr borítású laptopjának újgenerációs változatait a Samsung.

Miután egyértelmű sikert aratott a gyártó első Chromebook noteszgépe, várható volt, hogy hamarosan újabb változattal állnak elő. Így is lett, a nemrégiben kiszivárgott műbőr hatású borítással ellátott Chromebook 2 kétféle változatban jelenik meg, de mindkettőben a Samsung saját gyártmányú Exynos 5 Octa processzora, 4 GB RAM, valamint 16 GB integrált flash memória található. (Ez utóbbi persze microSD kártyával tovább bővíthető.)

A különbségek – az áron túl – leginkább méretben, illetve súlyban keresendők: a kisebbik és ezáltal némileg olcsóbb változat 11,6 coll méretű képátlót és 1366 x 768 pixelt virít, míg a nagytestvérben egy Full HD-s 1920 x 1080 pixel felbontású panel rejtőzik. A szolgáltatások terén is szinte megegyező új Chromebook 2 noteszgépekben HDMI és USB 3.0 szabványú portok is helyet kaptak, ahogy a 720p felbontású HD kamera is.

A 11,6 colos fekete (Jet Black) és fehér (Classic White) változatokban érkező Chromebookért 319 dollárt (72 ezer forintot) kell leszurkolni, a nagyobb 13,6 colos modellért ennél picit többet, 399 dollárt (90 ezer forintot) kérnek. Az új noteszgépekre ugyanakkor még jócskán várni kell, a hivatalos forgalmazás először az Egyesült Államokban kezdődik valamikor áprilisban.

  

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá