Szinte mindenki mobilról vásárol

0 805

Mára mindennapossá vált, hogy okostelefonunk állandóan a kezünk ügyében van, így jóformán szinte mindent arról intézünk, beleértve a vásárlást is.

Az, hogy manapság már a vásárlást is mobilunkról, táblagépünkről intézzük szinte természetesnek számít, hiszen rengeteg webshop külön erre a célra kialakított alkalmazással rendelkezik, amivel kényelmesebbé és bárhonnan hozzáférhetővé válik a folyamat. A legújabb kutatások is ezt látszanak erősíteni, sőt. A Nielsen aktuális felméréséből kiderül, az online áruházak felületét böngészők 87 százaléka vásárol mobiljáról, táblagépéről, ami az elmúlt évek adatait figyelembe véve 8 százalékos növekedést jelent.

A kutatásból az is leszűrhető, hogy a vásárlók főként mobileszközeikről, mintsem számítógépükről látogatják az egyes aukciós oldalakat. Ugyanakkor lényeges különbségek tapasztalhatók a két tábor között: a megkérdezettek túlnyomó része a webshopok böngészését inkább táblagépről végzi, míg a konkrét döntés utáni vásárlási folyamatot, azaz a megrendelést, sokszor már mobiljáról ejti meg.

Hasonló változásnak lehetünk tanúi hazánkban is: egyre több színvonalas alkalmazás jelenik meg, amelyekkel szinte felüdülés a webshopok felületének böngészése.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá