Tízezer forintért adná a Lego mobilt a Google

0 3,214

Alig egy év múlva már kaphatók lesznek a Google első összelegózható telefonjai. Olcsó lesz. Nem is kicsit.

A korábban a Motorola gondozásába, majd onnan a Google-höz került Project Ara ugyan hamarosan a Lenovo égisze alatt folytatja útját, úgy tűnik, a jövő mobiljai már nincsenek is olyan messze, mint azt elsőre gondoltuk. A Time forrásaira hivatkozva nemrég azt írta, a Google legósmobiljainak első valóban működő prototípusai 2015-ben kerülhetnek piacra.

A szétszedhető és új elemekkel bővíthető telefonok teljes mértékben a fogyasztók igényeire fókuszálnak. Ha egy elem megsérül vagy elavul, nem kell új készüléket vásárolni, csupán a hozzátartozó alkatrészt. A projekt vezetői szerint ezáltal mindenki a maga elképzelésének megfelelően alakíthatja majd saját mobilját attól függően, hogy éppen mire használná: fotózásra, adattárolásra, vagy csak internetezésre, netán mindháromra egyszerre.

A Time információi szerint az alig egy év múlva megjelenő modellek csak Wi-Fi képesek lennének, de a kellőképpen vonzó ár (50 dollár) és a vásárlók általi bővíthetőség tekintetében így is bíznak a sikerben. A legómobilra csalatkoztatható kiegészítőkről és azok áráról egyelőre nincs információ, de az már biztos, hogy a telefonok a normálméretűtől egészen a phablet kategóriába tartozó változatokig is kaphatók lesznek.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá