Samsung Galaxy S5 – Így működik a szívritmus-figyelő

0 3,747

A dél-koreai gyártó továbbfejlesztette az eddig megszokott lépésszámláló, kalória és egyéb sport- és fitnessz feladatokat mérő alkalmazását, az S-Health appot. A Samsung a hét elején bemutatott Galaxy S5 készülékében egy szívritmus figyelőt is beépített.

Az érzékelő szenzor a készülék hátoldalán a LED vaku mellett kapott helyet. A szenzor hasonló elven működik, mint a Gear 2 okosórákban, melyet teljesen egyénre lehet majd szabni különböző kiegészítő alkalmazásokkal is. Ezek megjelenése a Google Play áruházban lehetőséget nyújtanak majd az egészségünk és fitnessz tevékenységünk során gyűjtött adatok tárolására és elemzésére.

Az alábbi videóban jól látható, hogy a szenzor jól működik, könnyen kezelhető, bár néha válogatós is és egy picit úgy tűnik, mintha nehézkes lenne azt rendszeresen használni. Persze az egész eljárás nagyon egyszerű, csak oda kell nyomni az ujjunkat a LED vaku mellé és pár másodpercig ott tartani, míg a készülék leméri a pulzusunkat és kiírja az adatokat az S-Healt alkalmazásban.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Az első Samsung rádiómagnómat még 6 éves koromban kaptam. Azóta is lenyűgöz a dél-koreai cég összes terméke. Igazi Samsung fanatikus vagyok, így szinte minden terméken, melyet használok, a gyönyörű Samsung logó virít!

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá