Máris itt az első Galaxy S5 klón

0 8,143

Alig, hogy bemutatta legújabb zászlóshajóját a Samsung, rögvest megjelent az első olcsó utánzat is.

Ha koppintás, akkor Goophone. A főként mobilokat másoló kínai cég ezúttal sem ült ölbe tett kézzel, és nem kímélte a Samsung frissen bemutatott Galaxy S5 mobilját sem. Az általuk csak frappánsan Goophone S5-nek nevezett telefont ugyan mindössze 300 dollárért kínálják, azt senki ne gondolja, hogy ezért cserébe majd Galaxy S5 szintű csúcshardvert kap, hiszen a cég termékeinek esetében az árcédulán szereplő összeg nem kis kompromisszumot jelent az eredeti mobilhoz képest.

A Goophone S5-ben egy némileg kisebb, 5 colos Full HD (1920 x 1080) kijelző, egy 2 GHz-es MTK MT6592 processzor és 2 GB RAM van. MicroSD kártyával bővíthető belső tárhelye 32 gigabájt, kamerája úgy szint 16 MP-es, akárcsak az eredeti. Ellenben viszont nincs ujjlenyomat-olvasó, és bár a kamera alatti résznél láthatóan ott van a pulzusmérésre alkalmas szenzor, azt gyanítjuk, hogy ez inkább csak dísz, semmint valóban működő funkció.

A Goophone egyébként a Samsung mellett előszeretettel másolja az Apple termékeit is, de az általuk forgalmazott Goophone i5S és i5C telefonokat iOS rendszer helyett érdekes mód Androiddal kínálják.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá