Mobilunkkal mentené meg életünket a Samsung

0 680

A világ vezető elektronikai vállalata új, következő generációs egészségügyi megoldásokon kísérletezik. A cél nem kisebb, mint a mobil technológia által igénybe vehető egészségügyi eljárások elősegítése.

A Samsung nemrég partnerségre lépett a Kaliforniai egyetemmel, melynek értelmében hamarosan közös erőfeszítéssel járulnak hozzá a digitális egészségügyi technológiák továbbfejlesztéséhez, illetve a betegségeket megelőző új-generációs megoldások kialakításához. A kooperáció eredményeként egyúttal új innovációs labor nyílik San Franciscoban, ahol a világ vezető tudósai kutatják majd a jövő mobil egészségügyi áttöréseit, a viselhető érzékelőkön át a felhőszolgáltatásokig.

„Elsődleges célunk, hogy a fejlesztésekkel kiaknázzuk a betegségeket megelőző új, innovatív technológiákat. […] Az egészséges élet nem csak nekünk, hanem az utánunk, és azt követő generáció számára is fontos.” – nyilatkozta Young Sohn, a Samsung Electronics stratégiai vezérigazgató-helyettese.

„Ma már rengeteg a biometrikus adatok érzékelésére alkalmas eszköz áll a fogyasztók rendelkezésére, a legtöbb közülük ugyanakkor mégis csak korlátozott hatással van az egészségre. […] Ez az együttműködés összehozza ezt a két nagyon különböző világot. Végre találkozik a szakértelem és a forrás, ami forradalmian új technológiákat valósíthat meg.” – tette hozzá Michael Blum, az új kutatóközpont informatikai munkatársa.

A két cég partnerkapcsolata emellett a jelenleginél is lényegesen jobb egészségügyi ellátást, valamint az orvostudomány terén bekövetkező radikális fejlődéseket eredményezhet.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hasonló bejegyzések

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá