Bocsánatot kért a WhatsApp a hétvégi leállás miatt

0 694

Több órán át elérhetetlenek voltak a WhatsApp szerverei a múlt hétvége folyamán, melynek következtében a szolgáltatást egyáltalán nem lehetett használni. Az üzenetküldő feltalálója sajnálatát fejezte ki a történtek miatt.

Történetének leghosszabb leállásán van túl az immáron Facebook tulajdonban lévő WhatsApp. A népszerű üzenetküldő szombaton több felhasználó számára is elérhetetlenné kezdett válni, majd néhány perccel később a szolgáltatást már egyáltalán nem lehetett használni. Jan Koum, a WhatsApp egyik alapítója és vezérigazgatója sajnálatát fejezte ki az ügyben. Mint utólag kiderült, az órákon át tartó szolgáltatás kiesést egy hibás hálózati router okozta, melynek végeredményeként több szerver is leállt. Koum elmondása szerint a problémának nincs köze a Facebookhoz, és a hasonló esetek jövőbeni elkerülése érdekében nem csak kijavították a hibát, hanem a szükséges egyéb óvintézkedéseket is megtették.

A WhatsAppot múlt hét szerdán vásárolta fel a Facebook nem kevesebb, mint 16 milliárd dollárért. A rekordnak számító akvizíció egyúttal az elmúlt évek legnagyobb felvásárlással kapcsolatos megállapodásának is tekinthető.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá