A Samsung 2015-re a legnagyobb táblagép gyártó szeretne lenni

0 1,128

A Samsung a világ legnagyobb mobilkészülék gyártója, ehhez kétség sem fér. De a táblagép piacon még mindig elmaradásban van az Apple-el szemben. Az Apple a táblagép piac több, mint 30 százalékát uralja, míg a Samsung csak közel 20 százalékos részesedést tudhat magáénak.

JK Shin, a Samsung alelnöke és a mobilos részleg vezetője a ma kezdődött Mobile World Congress 2014 első napjának megnyitóján bejelentette, hogy a Samsung fő fókusza ebben az évben mindenképp a táblagépek piaca lesz. Elmondta, hogy 2015-re szeretné, hogy a Samsung legyen a világ vezető táblagépgyártója.

“We will grow much higher than the market expectations of 20 percent this year. Next year, we will become a leader in tablets.”

Persze mindez természetes lépés a Samsungtól, hiszen a mobiltelefonos piac világviszonylatban is lassan telítődni fog és az eddig növekvő eladási ütemek csökkenő tendenciát mutatnak. A táblagép piac viszont az elkövetkezendő 2-3 évben biztosan növekedni fog, így nem meglepő a Samsung ezen bejelentése.

Shin elmondta még, hogy minden év nehéz ezen a piacon, de az eladási mutatók lelassultak az okosmobilok esetében. A dél-koreai gyártó várhatóan a mai nap mutatja majd be soron következő új Galaxy Tab 4-es sorozatát, illetve elképzelhető, hogy egy új és árát tekintve lényegesen kedvezőbb Tab 3 Lite táblagépet is a nagyérdemű elé tár.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Az első Samsung rádiómagnómat még 6 éves koromban kaptam. Azóta is lenyűgöz a dél-koreai cég összes terméke. Igazi Samsung fanatikus vagyok, így szinte minden terméken, melyet használok, a gyönyörű Samsung logó virít!

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá