Duplán okos: itt vannak az új Samsungos karórák

0 4,012

Az év legjobban várt mobilos eseménye még el sem kezdődött, a Samsung rögvest két új okosórával nyitja az MWC nulladik napját.

Az elmúlt napokban felmerült pletyka áradat csaknem 99 százalékban igaznak bizonyult, valóban két új okosórát mutatott be a Samsung az idei MWC előnapján. A külsőben szinte alig változott új órák egyik fontosabb ismertetőjegye a gyártó több termékénél alkalmazott Galaxy jelzés hiánya. Nem véletlenül: a Gear 2 és a Gear 2 Neo Android helyett a Samsung saját Tizen operációs rendszerét használja.

A kijelző maradt a korábbi modellnél megismert 1,63 colos és 320×320 felbontású Super AMOLED panel, a processzort viszont egy jóval izmosabb, kétmagos 1 GHz-es változatra cserélték. Fontos újítás, hogy mindkét óra rendelkezik beépített infravörös porttal, valamint pulzusszámlálóval. Előbbi például a televíziók vezérlésére lesz alkalmas, míg utóbbival, lényegesen nagyobb szerep jut majd a sportolásnak és az egészségi állapotunkat nyomon követhető alkalmazásoknak.

Az új órák nemzetközi forgalmazása a Samsung tájékoztatása szerint áprilisban kezdődik, az árak ugyanakkor nem ismertek. Némiképp jó hír lehet, hogy a Gear 2-vel ellentétben a Neo-ban nem lesz kamera, így annak ára feltehetően kedvezőbben alakul majd.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá