Képek szivárogtak ki a Samsung új okosórájáról: ilyen lesz a Gear 2

0 1,781

Elsők közt ismerhetitek meg a Samsung új okosórájának küllemét az informatikai piac legnagyobb „pletykagépe”, az @evleaks jóvoltából (ne tévesszen meg, a fenti képen még a régi látható).  A Galaxy Gear 2 és Galaxy Gear 2 Neo a Mobile World Congress egyik nagy meglepetése lett volna, most két nappal korábban pillanthatjuk meg a tervezettnél.

Számos híresztelés szólt egy egészen új dizájnról, sőt a legtöbben hajított kijelzőben reménykedve találgatták a termék várható jellemzőit. Nos, úgy tűnik mindez vágy marad, a Galaxy Gear sorozat legújabb tagjai ugyanis kísértetiesen emlékeztetnek elődjükre. Ha valaki nem figyel, könnyedén össze is keverheti a modelleket. Némi változtatás persze történt, a Gear 2 kerete valamivel karcsúbb lett.

A névválasztás alapján olybá tűnik, hogy a Galaxy Gear 2 lesz a zászlóshajó, míg a Neo egy olcsóbb változata lesz a „nagytestvérnek”. Hogy milyen lényegi különbséget sikerült beleszuszakolni a koncepcióba, az nem tudni. Az viszont biztos, hogy az okosórák jelenlegi fejlettségi fokán komoly mérnöki kihívás lehetett egyes funkciókat kihagyva egy nagyságrenddel jobb áron adható variánst összehozni.

A Samsung azt ígéri, hogy a friss érkezők jóval többet fognak tudni korábbi verziójuknál. Ez nem lenne hátrány, tekintve, hogy ránézésre ugyanúgy néz ki, s ha még ugyanazt is tudja, akkor némi gyanakvásra adhatna okot, hogy ez talán ugyanaz az eszköz. Arról nem is beszélve, hogy az első széria korlátozott sikere azért betudható a magas ár ellenére nem túl futurisztikusnak mondható funkcionális termékjellemzőknek. Persze ez nem a Samsung szegénységi bizonyítványa, egyszerűen az okosóra piac valamiért még nem akarja felfedni magát teljes valójában, pedig a technológiák rendelkezésre állnak egy igazán ütős kis hordható készülékhez.

A Galaxy Gear 2 és Gear 2 Neo jellemzőit illetően különösebb találgatásba nem bocsátkoznék. Két nap múlva mindent a saját szemünkkel láthatunk meg. Addig is érdemes pillantást vetni az @evleaks kiszivárogtatott fotóira.

gear2.2

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá