A Samsung az MWC-n mutatja be új 64 bites mobil processzorát

0 822

Már csak pár napot kell aludni és megkezdődik a Barcelonában tartandó éves Mobile World Congress, mely során a Samsung bemutatja majd új, 64 bites ARM architektúrára épülő mobil processzorát, az Exynos Infinity lapkáit – adta hírül a Samsung Exynos hivatalos Twitter csatornáján.

A Samsung történetének egyik legerősebb processzorcsaládja az Exynos, melyből úgy tűnik végre elkészül a 64 bites változat is. Az ARM architektúrára épülő processzor minden bizonnyal a Samsung Galaxy S5 készülékben is helyet fog kapni.

Bár pontos részletekről és információkról még nincs szó, az biztos, hogy a Samsung itt is nekimegy az Apple-nek, hiszen az amerikai óriás mutatta be múlt évben a világ első 64 bites mobilprocesszorával működő készülékét, az iPhone 5S telefont.

A Samsung már akkor jelezte, hogy természetesen ők is fejlesztik a technológiát, de annak megjelenésére 2014-ig várnunk kell. A Samsung egyébként vélhetően egy nyolcmagos processzoron dolgozik, melybe egyaránt integrálhatnak nagy teljesítményű, de egyben alacsonyabb fogyasztású magokat is.

Természetesen ahogy az Apple mobiljánál, az iPhone 5S-nél, itt is várhatóan csak akkor lesz majd kihasználva igazán a Samsung mobiltelefonjaiba szánt processzor, ha megjelennek majd az első, kifejezetten 64 bites alkalmazások.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá