Rekord összegért vette meg a WhatsAppot a Facebook

1 780

Óriási összegért, 16 milliárd dollárért cserélt gazdát a népszerű üzenetküldő szolgáltatás, a WhatsApp. A Facebook a vevő.

Az Instagram után felvásárolta a közel félmilliárd aktív felhasználóval rendelkező WhatsAppot a Facebook. A hivatalos szerdai sajtóközlemény szerint a közösségi oldal összesen 16 milliárd dollárt fizet készpénzben és részvényekben az üzenetküldő programért. A régóta pletykált akvizíció nem csak a Facebook meglévő szolgáltatásainak bővülését jelenti, hanem az utóbbi évek legnagyobb felvásárlásával kapcsolatos megállapodását is. (Hasonlóra három évvel ezelőtt 2011-ben került sor, amikor a Microsoft 8,5 milliárd dollárért megvette a Skype-ot.)

A Facebook új szerzeményével kapcsolatban Mark Zuckerberg annyit mondott, „hihetetlenül értékes”, ezzel egyúttal pedig feltehetően arra utalt, hogy az üzenetküldőt sokáig a közösségi oldal legnagyobb riválisaként tartották számon. A bevásárlás részletei szerint a WhatsAppot nem kívánják beépíteni a Facebookba, így az továbbra is függetlenül működik majd.

A 2009-ben alapított szolgáltatás (havi) aktív felhasználóinak száma mára több mint 400 millióra tehető, és folyamatosan növekszik. Ez persze érthető, hiszen nagyjából 200 forintnak megfelelő összeg befizetés után 1 éven keresztül lehet vele korlátlanul és ingyen üzengetni.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 hozzászólás

Szólj hozzá