A Samsung is részt vett Franciaországban a legnagyobbak megbeszélésén

0 1,041

Franciaország az ország gazdasági vonzerejének növelése érdekében a külföldi beruházásokat megkönnyítő intézkedéseket vezet be – ezt Francois Hollande francia államfő jelentette be mintegy 34 nemzetközi nagyvállalat vezetője előtt hétfőn.

“Nem félünk a tőkétől, amely Franciaországban szeretne befektetni és nem akarjuk magukat megvédeni (vele szemben)” – mondta az államfő a hivatalában először összehívott úgynevezett “attraktivitási stratégiai tanács” ülése után, amelyre a Franciaországban jelenlévő 34 legjelentősebb külföldi nagyvállalat vezetője kapott meghívást.

A megbeszélésen részt vett többek között a Volvo, a Bosch, a Siemens, a Samsung, az Intel, a Nestlé, a General Electric elnöke, de több kuvaiti, katari és kínai vállalat is képviseltette magát. A meghívott cégek tavaly mintegy 850 milliárd eurós (262 ezer milliárd forintos) forgalmat bonyolítottak le Franciaországban és 100 ezer embernek adtak munkát.

Az államfő megítélése szerint Franciaország még mindig vonzónak számít a külföldi befektetők szemében, bár az új külföldi beruházások, a meglévő cégek bővítése vagy a nehézségekkel küzdő vállalatok felvásárlása tavaly 1,2 százalékkal visszaesett az előző évhez képest a nemzetközi befektetői ügynökség adatai szerint. A tendencia három éve hanyatló: míg 2010-ben kiugróan magas, 782 külföldi befektetésről született döntés, tavaly már csak 685-ről. A kormányzat ezt a tendenciát szeretné megfordítani, és behozni a lemaradást az európai szomszédokhoz, Nagy-Britanniához és Németországhoz képest. A cél, hogy a kormányzati ciklus végére, 2017-re, évi ezerre emelkedjen az új beruházások száma.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá