A Samsung nem segít tovább az Apple-nek

1 1,146

Az idén várhatóan ősszel érkező új Apple mobilkészülékébe, az iPhone 6-ba már szinte biztosan nem a Samsung fogja gyártani a processzorokat. Bár a nyilvánosság előtt a két cég óriási harcot folytat a szabadalmi kérdésekben és természetesen a piacon lévő mobil és táblagépek értékesítésében is, most mégis úgy tűnik, hogy a Samsung megunta a dolgot és beintett az Apple-nek.

Az Apple számára hatalmas érvágás lehet, hogy a soron következő processzorokat, már más gyártóval kell előállítsák, hiszen a Samsung eddig is az almás cég egyik legnagyobb beszállítója volt. Ha egy iPhone készüléket szétbontanánk, láthatnánk, hogy megannyi chipen a Samsung logója virítana.

Még a legújabb iPhone 5S készülékben lévő 64 bites A7-es lapka is a Samsung gyártósorain készülnek. Ennek azonban úgy tűnik vége, hiszen áprilisban lejár az együttműködési szerződés ideje és többet nem gyárt processzorokat a dél-koreai vállalat az Apple számára. A cupertinóiaknak úgy tűnik az új A8-as processzorokat már a tajvani illetőségű TSMC fogja előállítani.

Természetesen a processzoron kívül más alkatrészeket még így is a Samsungtól fog vásárolni az Apple, sőt később lehet, hogy újra a processzorokat is a Samsunggal gyártatják majd, egy új szerződés értelmében, ha esetleg befürödnek a TSMC-vel.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 hozzászólás

 1. Mekkora kamu ez a cikk.
  Eloszor is mi az hogy nem segit az applenek??? Ki masolja a 64 bites procit, tehat a samsungnak lesz nehezebb a koppintas!
  Ez nem segitseg, ez uzlet! Mar regota nem a samsung gyartja az apple processzorok nagy reszet, csak egy kis %at, mert az apple fa…a tele van a vagottszemuek koppintasaval… Es egy gyarto sem engedheti meg maganak hogy csak ugy “megunja es beintsen” egy ekkora beveteli ill koppintasi forrasnak…
  Es milyen ujdonsag, csak nem ujjnyomat-leolvaso lesz az uj samsungba?

Szólj hozzá