Vége a találgatásnak! Lehullt a lepel egy része a Galaxy S5-ről

Végre eljött a nap, amikor megerősíthetjük a Samsung Galaxy S5 egyik hosszú ideje pletyka tárgyát képező újítását. Nem csak az ujjlenyomat olvasó beépítésének ténye izgalmas, hanem a beépítés módja és a felhasználási lehetőségek is. Az információ megbízható, bennfentes forrásból származik.

Korábbi pletykák ellenére nem a kijelzőbe implementálták a szkennert, helyette a „home” gomb kapta ezt a megtisztelő szerepet. És ha már gombok: nem titok tovább az sem, hogy elődjeihez hasonlóan fizikai gombokat kapott, a Samsung úgy tűnik nem preferálja az on-screen megoldást a Google javaslata ellenére sem. Az ujjlenyomat regisztrálásához és felismeréséhez egész ujjbegyünket végig kell húzni vízszintesen –mérsékelt sebességgel- a home gomb teljes felületén. Ügyeljünk majd rá, hogy kezünk ne legyen nedves, bár az S5 ilyenkor rögtön jelzi is, hogy száraz ujjakkal próbálkozzunk.

Összesen 8 ujjlenyomatot tárolhatunk, ezeket akár más-más funkciókhoz is hozzárendelhetjük. Egyet természetesen a képernyő feloldásához fogunk használni, de a többivel szabadon rendelkezünk, akár alkalmazás parancsikonként is beállíthatjuk. (Például mutatóujjunk a telefonkönyvbe, középső ujjunk a Facebookra visz). Érdekes újítás a Private Mode és a Private Folder funkció is. Egy személyes mappába olyan alkalmazásokat, dokumentumokat, fotókat és miegymást pakolászhatunk, amiket csak ujjlenyomattal lehet majd megnyitni. Nagyszerű dolog, hogy Samsung fiókunkba, és egyes weboldalakra is ily módon jelentkezhetünk majd be, nem lesz szükség jelszavakra és felhasználónevekre. És ami igazán szexi: a kijelző valós idejű képet fog mutatni az ujjakról a beolvasás fázisában.

Bár nem a Samsung az első, aki ilyen megoldással látja el okostelefonját (Apple és HTC is megtette), de mindenképp élenjáró a technológia szoftveres kiaknázásában. Ennyi mindenre egyetlen más készüléknél sem használhatjuk az ujjlenyomatot. Egy hetet sem kell már kibírnunk az Unpacked 2014 rendezvényig, hogy mindent megtudjunk a legújabb zászlóshajóról.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 hozzászólás

Szólj hozzá