Kézírás felismerőn dolgozik a Samsung, jöhet az új S-Pen

0 1,288

Mint kiderült, a Samsung nemrég egy az Amerikai Szabadalmi Hivatalnak benyújtott dokumentuma alapján kézírás felismerésen dolgozik. Bár az S-Pen érintőceruza már a második Galaxy Note készülékek óta része és egyben különlegessége a mobilnak, úgy tűnik a Samsung még tovább fejlesztette a technológiát.

Az S-Pen a digitális rajztáblákhoz készült stylusokhoz képest jóval több funkcióval bírhat majd, hiszen nem csak akkor riaszthat, ha azt nem tettük vissza a helyére. A Samsung új szabadalma szerint a bevitt írást a szoftver képes lesz úgy feldolgozni, hogy megértse a beírt szöveget és ehhez mérten ajánlja fel a mobilkészülék a lehetőségeket.

A szabadalmi leírásban szerepel egy kép is, melyen épp a “Call mom” azaz “Hívd anyát” szöveg látható. A leírás szerint a készülék nem csak eltárolja majd jegyzetként a szöveget, hanem felkínálja az anyuka mobiljának felhívását is.

Természetesen a felhasználható terület szinte végtelen, hiszen akár digitális aláírásra, akár mobilfizetésre is egyaránt használható lenne az egyik legnagyobb Androidos okostelefongyártó új szabadalma. A kérdés már csak az, mikor érkezik?

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá