Nem jutott megegyezésre az Apple és a Samsung

0 1,123

Az Apple és a Samsung között már régóta folyik a háború az iPhone és iPad eszközök és az azt követő Samsung Galaxy készülékek miatt. Mindkét fél a másikra mutogat, ki mit lopott, hogyan és mikor. Persze a sok harc folyamatosan tépázza mindkét cég hírnevét, jól tudják ezt ők is, így nem meglepő, hogy titokban tárgyalásokat folytattak arra vonatkozólag, hogy a szabadalmi vádak végre befejeződhessenek.

A vállalat két vezetőjének azonban most sem sikerült a megegyezés, azon az állítólagos titkos találkozón, melyre a napokban került sor. Bár az első komoly bírósági ítélet az Apple számára kedvezett, az Apple is tudja, hogy minden évben nem érheti el a bíróságon, hogy betiltsák a Samsung termékeit, hiszen azok már egyáltalán nem hasonlítanak az iPhone vagy iPad készülékekre. Hivatalosan az ez év elején kezdődött tárgyalásokat egyik fél sem erősítette meg, de fontos lenne mindkét piaci szereplőnek, hogy rendezzék az erőviszonyokat és ismét nyugodtan dolgozhassanak egymás mellett, főleg a felhasználókat szem előtt tartva.

Piaci elemzők úgy gondolják, hogy a tárgyalások alapjait egy olyan megállapodás adhatná, ahol a Samsung egy előre meghatározott jogdíjat fizetne az Apple számára minden egyes eladott készüléke után, melyért cserébe a Samsungnak nem kellene attól félnie, hogy az Apple újra bepereli őket. Fontos dolog kiemelni azt is, hogy a két cég még mindig igencsak egymásra van utalva, hiszen a Samsung az Apple egyik legnagyobb piaci beszállítója, a dél-koreai vállalat nélkül nem léteznének az iPhone és iPad készülékek sem. A tavalyi évben például több, mint 12 milliárd dollár értékben vásárolt az almás vállalat különböző alkatrészeket a Samsungtól.

A hatalmas botrányú és az első körben Apple által megnyert perben a végső döntésre 2014 március 19-én kerül sok. A dél-koreai Samsungnak ekkor kell majd szembesülnie azzal, hogy mekkora jóvátételt is kell fizetnie egészen pontosan az Apple számára.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá