Megvették kilóra a Vibert

0 2,632

A tokiói illetőségű Rakuten felvásárolta a világ egyik legnépszerűbb internetes hanghíváson alapuló szolgáltatását. Nem kevesebb, mint 900 millió dollárba került a 300 millió felhasználóval rendelkező Viber, amivel az új tulajdonos a világ vezető internetes szolgáltatójává szeretne előlépni.

Elég merész cél ez, még akkor is, ha beszámítjuk a Rakuten már jelenleg is meglévő 250 millió felhasználóját. A Viberrel együttesen még mindig nem fogják elérni az Instagram felhasználószámát sem, de a népszerű kommunikációs alkalmazás most további növekedésnek indulhat Japánban. Legnagyobb vetélytársuk a –főleg Ázsiában közkedvelt- Line nevű app lesz, ami a Viberhez hasonló funkciók mellett az ismerősök közti játékot is lehetővé teszi.

A vállalat egyébként főleg az e-commerce piacon mutatott eddig erős jelenlétet. Filozófiájuk: „A vásárlás szórakoztat”. Ebből már sejthetjük is, hogy a jövőben valószínűleg egyre több reklámmal fogunk találkozni a barátainkkal való beszélgetés során. Persze ez nem biztos, sőt, még talán javulni is fog a szolgáltatás minősége, a friss tulaj ugyanis vélhetően játékokkal fogja gazdagítani a Vibert.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá