Androidosok figyelem: vírusos Flappy Bird utánzatok lepték el a Play Store-t

0 1,194

Fejlesztője alighogy eltávolította, máris különböző vírusokat, illetve rosszindulatú programokat tartalmazó Flappy Bird utánzatok lepték el a Play Store felületét.

Az utóbbi idők egyik legsikeresebb mobil játékát még egy hete sincs, hogy alkotója eltávolíttatta az alkalmazásboltokból, de már több hasonló utánzat is megjelent. A hamis Flappy Bird appok zömével ártalmatlanok, némelyikük azonban malware vagy más rosszindulatú kártevőket is tartalmazhat – hívja fel a figyelmet a Trend Micro vírusvédelmi kutatóközpontjának beszámolója.

Akár az eredeti

A TrendLabs szerint a játék vírusokat tartalmazó változatai az eredetire megtévesztésig hasonlítanak, telepítésük után azonban fertőzött fájlok kerülhetnek mobileszközünkre. A kártevők észrevétlenül átvehetik készülékünk felett az irányítást, majd szöveges üzenetek emelt díjas számokra való küldésére utasítják a telefont.

A Trend Micro internetbiztonsági megoldásokkal foglalkozó blogja a problémák elkerülése érdekében ezért azt javasolja, hogy hatékony vírusvédelmi szoftverrel lássuk el mobileszközeinket, illetve pedig, hogy ne dőljünk be a különböző alkalmazás-utánzatok csábításának.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá