Valentin-napi menü Samsung okos sütővel

0 1,265

A férfiakhoz a gyomrukon keresztül vezet a legrövidebb út – ezt már nagyanyáink is tudták, s éppen ezért nap nap után órákat serénykedtek a konyhában. Az igazi, békeidőket idéző ételek elkészítése valóban sokáig tartott, s a férjét elkényeztető fiatalasszony egyszer csak arra eszmélt, hogy már nem a férje, hanem a gyermekei rajonganak a „mama főztjéért”.

A megváltozott étkezési szokásoknak köszönhetően könnyebb ételek készülnek a konyhákban, s a modern háziasszony már Samsung Okos Sütővel főzi meg szíve választottját. Mert egy dolog biztosan nem változott: a férfiak gyomrán keresztül még mindig el lehet érni a szívüket. Különösen Valentin-napon, a szerelmesek ünnepén – mondja Stiller Tamás, séf, aki a Samsung felkérésére olyan egészséges Valentin-napi menüt állított össze, ami nem csak ízletes, de elkészítése mellett turbékolni is jut ideje a szerelmeseknek. Főleg akkor, ha Samsung Okos Sütővel állnak neki a főzőcskézésnek, mert azzal nem csak időt nyernek, de a cég innovatív megoldásainak köszönhetően az ételek egészségesebbek és ízletesebbek lesznek, mint a hagyományos sütőben készültek.

Kevesen tudják, hogy az Okos Sütőben levest is lehet készíteni, a Stiller Tamás által Valentin-napra megálmodott padlizsánkrém leves 20 perc alatt készíthető el. Hogy miért éppen padlizsánkrém? Nos, talán formája miatt, talán másért, Indiában a nemiség jelképének tartják, az arabok pedig vágykeltő hatást tulajdonítanak neki, és a szerelem almájának nevezik. Ennél a fogásnál az alapanyagok pépesítéséhez mindössze egy botmixerre van szükségünk és minden mást elvégez a Samsung Okos Sütő.

Hozzávalók 4 adaghoz:

– 20 dkg padlizsán
– 1 l zöldségleves
– 1 dl 20%-os főzőtejszín
– Oregánó
– Lestyán
– Petrezselyem
– 3-4 gerezd fokhagyma

A menü főfogása egy igazi klasszikus, egy valódi világsztár, amelyik a francia étlapokon „canard á l’orange” néven szerepel, hiszen a franciák nemcsak a romantika mesterei, de a konyhaművészetet is magas fokon művelik. „Már a narancsos kacsa illatától is bódulatba esik a Valentinod” – ígéri a séf. Ez az étel azért is kiváló választás, mert a befektetett munka és az eredmény nincs arányban egymással, s a Samsung technológiának köszönhetően még egy kezdő háziasszony is gyorsan, egyszerűen el tudja készíteni ezt az ínyencséget.

Hozzávalók 4 személyre:

– 4 darab kacsamell
– 2 darab narancs
– 10 dkg sütőtök
– Citrombors

A desszert egyszerre ellenállhatatlan és egészséges, az olaj és cukor nélkül készülő sztíviás-céklás almás pitét az is szívesen fogyasztja, aki éppen diétázik – ígéri Stiller Tamás, séf, akinek van még egy jó tanácsa. „Uraim, Valentin-napon a hölgyeket még jobban kell kényeztetni, s erre is akad egy bölcs mondás: diamonds are the girl’s best friend.”

Az okos sütőtálcához:

– 300 gramm liszt
– 150 gramm margarin
– 6 evőkanál langyos víz
– 1 nagyobb fej cékla
– 6-8 darab alma
– 6-8 darab sztívia levél
– 1 zacskó Bourbon vaníliás cukor
– 2 dl habtejszín
– Őrölt fahéj

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Az első Samsung rádiómagnómat még 6 éves koromban kaptam. Azóta is lenyűgöz a dél-koreai cég összes terméke. Igazi Samsung fanatikus vagyok, így szinte minden terméken, melyet használok, a gyönyörű Samsung logó virít!

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá