Kiütné a nyeregből a Qualcommot a Samsung

0 707

A Samsung Electronics méltán büszke saját gyártású processzoraira, legújabb eszközeiben folyamatosan alkalmazza is az Exynos hardvereket. Nem igazán lehet viszont olyan készülékekben megtalálni ezt a chipet, amik nem a dél-koreaiak gyártósorairól kerülnek a dobozokba. Emiatt az Exynos procik elterjedési sebessége nem túl gyors, különösen, ha a Qualcomm chipjeivel hasonlítjuk össze. A Snapdragonok mára a mobilpiac de facto szabványai lettek, még a Samsung is gyakran építi be ezeket saját megoldásai helyett.

Az Exynos-szal mégis tervei vannak a Samsungnak, a Note 3 Neonál is ezt használták és szeretnék gyorsabb növekedési pályára állítani a jövőben. Így számos új tabletben is ez a CPU ketyeg majd idén, a Note Pro például már ezzel büszkélkedhet. Természetesen már az Exynos 64 bites változata is elkészült. A dél-koreai vállalat nem csak saját eszközeiben szeretné növelni processzorának részarányát, hanem más gyártók beszállítójaként is emelné piaci részesedését.

Minden bizonnyal egy érdekes év elébe nézünk ebből a szempontból. Ha villámgyors terjedési ütem nem is várható, az Exynos akkor is szép lassan elkezd megjelenni a köztudatban és talán jövőre már a legtöbb csúcstelefon ezzel a hardverrel dolgozik majd.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá