Hamarosan érkezhet a hajlított kijelzős Galaxy Note 4 mobiltelefon

A The Korean Herald legfrissebb beszámolójából kiderült, hogy a Samsung ez év végére már tervezi a hajlított kijelzővel ellátott mobilkészülékek bevezetését. Az első hajlított kijelzős mobiltelefon, már akár ez év végén piacra kerülhet, derült ki a Samsung egyik ütemezési tervén található diából.

Aki még emlékszik a 2013-as CES kiállításra, jól tudja, hogy a Samsung már akkor bemutatott egy újfajta YOUM nevű hajlított és flexibilis mobil kijelző panelt. A kijelző a széleknél hajlított volt, amelyeken különböző plusz információk jelentek meg. A dél-koreaiak az idei 2014-es CES rendezvényen is prezentálták a prototípust, igaz azt zártkörű bemutatón tették.

A Bloomberg úgy tudja, hogy a Samsung terveiben elsőként már az idén érkező Galaxy Note 4-es okostelefon is megkaphatja a három oldalú kijelzőt. A KDB Daewoo Securities egyik elemzője, Song Jong-ho szerint a Samsung év végére már akár félmillió ilyen megjelenítővel ellátott eszközt is a piacra dobhat, mellyel egy olyan piaci rést is betömnének, ami még meg sem született.

A Samsung OLED technológiába fektetett energiája és persze pénzbeli befektetése is hatalmas, – véli az elemző – így a távoli jövőt tekintve mindenképp profitábilissá kell tenni ezen piacot, mivel közel 2 trillió wont (1,9 milliárd dollár) költött már a Samsung a technológiai újításra.

A kiszivárgott ütemterv szerint pedig még az is elképzelhető, hogy a várhatóan 2015-ben érkező Galaxy Note 5-öt vagy a Galaxy S6-ot már nem csak hajlított, hanem hajlítható és összecsukható kijelzőkkel fogja piacra dobni a technológiai óriás.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Az első Samsung rádiómagnómat még 6 éves koromban kaptam. Azóta is lenyűgöz a dél-koreai cég összes terméke. Igazi Samsung fanatikus vagyok, így szinte minden terméken, melyet használok, a gyönyörű Samsung logó virít!

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá