Egy névtelen jótevő 200 ezer forint körüli összeget ad vadidegen embereknek

3 15,344

Elképzelni sem tudjuk azt, hogy mennyi pénzt költenek a világon marketingre és hirdetésekre. Egyes becslések szerint Magyarországon évi 178 milliárd forintot, míg csak az USA-ban nagyjából ugyanennyit, igaz, ott dollárban. A Coca-Cola egy olyan kampányt hozott létre, melyet megirigyelhetne a Samsung és az Apple egyaránt.

A Samsung csak az elmúlt évben nagyjából 4 milliárd dollárt költött globális reklámra, míg a Coca-Cola büdzséje, ennél kevesebb, “csupán” 3,5 milliárd körüli összegből tevékenykednek az ottani marketingesek. Azonban mindkét cég sokat fordít bizonyos jó ügyek támogatására. A Coca-Cola létrehozta az #addtovábbajót kampányt, míg a Samsung támogatta a Jamaicai bobcsapatot a 2014-es téli olimpián , akiknek az indulása pénzhiány miatt majdnem meghiúsult.

Te gondoltad volna, hogy van olyan ember, aki vadidegenek ajándékoz 1000 fontot, dollárt csak úgy? Mi nem hittük el mindaddig amíg nem találkoztunk a népszerű kólamárka legújabb alkotásával. Egy névtelen ember örökölt. Nagyon sok pénzt. Eleinte azt gondolta, hogy űrsétát fog tenni ebből az összegből, hiszen majdnem mindenki kipróbálná. Aztán a barátai segítsége által rájött arra: nem pazarolja el a pénzt, hanem valami olyat csinál, amit eddig senki.

Létrehozta a We Are Lucky projektet. Érdemes megnézni a videót. Akár Te is kaphatsz egy vaskos borítékot. És ezért semmit nem kell tenned. A Coca-Cola ezt a történetet mutatja be. A kampány azért is nagyon jó, mert rámutat arra: ne csak a telefonunkat, táblagépünket nyomogassuk éjjel-nappal, hanem próbáljuk meg segíteni másoknak, hiszen egyszer lehet, hogy mi is visszakapjuk a kedvességet. Érdemes megnézni ezt videót és a másikat is ahol egy lány, fákat ajándékoz!

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

3 hozzászólás

 1. Hihetetlen, hogy ebben a zűrös, rohanó, elvetemedett világban még ilyet is lehet hallani!!!
  Én karitatív célokért küzdök nap mint nap, és keresem azon embereket akik rászorulnak valamilyen segítségre.
  Nem anyagiakkal segítek, hiszen azt nem tudok, mert én is szegény vagyok.nekem is csak annyi a pénzem,hogy szűkösen megélünk.
  Erőmet és időmet nem sajnálva, keresem meg azokat az embereket, akik a feleslegüket oda adják és azt osztom én szét rászorulóknak, akiknek még tőlem is kevesebb pénz, élelmiszer, ruha jut egy egy családnak.Nagyon sajnálom azokat a szegény családban felnövő gyerekeket, akiknek a szülei csak azt tudják mondani, hogy nincs elég pénzem nem tudok meg venni divatos dolgokat , nem tudok olyan ruhát venni amit szeretnél, vagy amit enni szeretnél!Éppen ezért próbálom bevonni azon embereket aki csak némi segítséget is nyújtanak..Most ruhát sikerült szerezni és azt osztom szét a gyerekes családoknak.Van egy család ahol 4 gyermek van, emeletes ágyra lenne szükségük.Próbálok megmozgatni minden olyan ismerőst, szomszédot rokonságot, akik esetleg adományoznának vagy nagyon olcsó pénzért adnának egy emeletes ágyat, ahol a 2 nagyobb lány kényelmesen elférne.8-an laknak 2 szobába, 4 gyerek, 2 felnőtt és 2 idős beteg felnőtt.Én ezeken próbálok segíteni, 60 éves vagyok.
  Üdvözlök mindenkit, aki e levelet olvasni fogja és ha van feleslege bármi, amit más még használni tudna, azt én szívesen venném a pártfogolt családjaimnak, és időnként magunknak is.
  Köszönettel : Puskásné Irénke

 2. vajon magan szekelyeket segitenek mint pl. tobb gyermekes csaladokat , gyermekeket egyedul nevelo szuloket

Szólj hozzá