Visszatért a Flappy Bird: itt a Tiny Bird

0 1,287

Hetek óta a Flappy Bird tartja lázban a világ okostelefonos és tabletes társadalmát, az őrület máig nem ért véget. A játék 2013 májusa óta az App Store-ban leledzett, de senkinek sem tűnt fel különösebben idén január előtt. Akkor viszont pillanatok alatt a letöltési lista élén találta magát, s január 30-án már a Play Store-ban is elérhető lett. A rendkívül egyszerű grafika és játékmenet 50 milliónál is több letöltést és 45 ezer értékelést produkált, mialatt napi 50 ezer dollár médiabevételt termelt. Szinte érthetetlen a robbanásszerű elterjedés, hiszen egy végtelenül idegesítő darabról van szó, ami dugig van reklámokkal, gyenge a grafikája ( ez teljes egészében a Super Mario Bros játékból lett nyúlva) és roppant erős idegzet szükségeltetik hozzá.

Már "Flappy Bird függő" feliratú póló is kapható

Már “Flappy Bird függő” feliratú póló is kapható

Fejlesztője tegnap érzelmi okokra hivatkozva törölte mindenhonnan az appot, nehéz lehet elviselni, ha az ember egyik pillanatról a másikra meggazdagszik. Persze vannak olyanok, akik szerint ezzel egy rettenetes kártérítési pertől kímélte meg magát a vietnámi programozó. A játék eltávolítása óta sem nyugodtak meg a kedélyek. Különböző közösségi oldalon követelik vissza a felhasználók kedvenc játékukat, sőt olyan telefonok jelentek meg hirdetésekben, melyeken megtalálható a Flappy Bird (némelyik milliókért). A sor most még tovább bővül, valószínűleg egy élelmes marketinges jókor született ötletének köszönhetően.

Bejárta ugyanis a világhálót, hogy a Pebble okosórára letölthető játékok közt megjelent a Flappy Bird, azaz a Tiny Bird. A játék kisebb-nagyobb módosításokkal ugyanaz, mindössze 144 × 168 pixeles méretűre lett kicsinyítve és fekete-fehér. Mivel a Pebble nem érintőkijelzős, a madarat a „fel” gomb nyomogatásával mozgathatjuk. Természetesen pillanatok alatt ez lett a Pebble felhasználók legkedveltebb alkalmazása, pedig a játékélmény nem lehet túlzottan magával ragadó.

tiny_bird_pebble_watch

Pebble okosórák

Pebble okosórák

Bízzunk benne, hogy a Flappy Bird mizéria ezzel véget ért!

Ha van Flappy Birdöd, akkor olvasd el ezt is: Flappy Bird- végigjátszás videóval

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá