Olcsó lesz a Samsung új okosórája

3 2,473

A Samsung Galaxy Gear nevű okosórája a várakozások alatt teljesített eladási mutatók vonatkozásában. Világszerte 800 000 ilyen eszköz talált gazdára, ami meg sem közelíti az okostelefonok fogyását. Pedig a cél az, hogy telefonos felhasználóik jelentős része vásárolja meg ezt a praktikus kis kiegészítőt telefonjához.

Az alacsony értékesítési számok mögött valószínűleg a Gear túlárazása bújik meg. Nem vették figyelembe, hogy ez egy belépő eszköz, hiszen feltételezhetően nem hordtak korábban más hasonlót a vásárlók. Első kipróbálásra pedig a 350 dolláros ár nem túl kedvező, nem is beszélve a hasonló képességű, de alacsonyabb árú okosórák piaci jelenlétéről.

HA ÉRDEKELNEK AZ OKOSÓRÁK OLVASD EL EZT IS: Szívverésünk lehet a kulcsunk vagy a bankkártyánk: forradalmi okosóra kerül a polcokra

Úgy tűnik, a Samsung realizálta ezt a problémát és a Galaxy Gear 2 már barátságosabb árfekvésben kerül a boltokba, várhatóan 300 dollár alatt lesz kapható. Mindez nem hangzik rosszul annak fényében, hogy a széria új tagja sokkal többet tud majd elődjénél, lényegesen szebb dizájnt kap és feltételezhetően hajlított üveget. Legnagyobb vetélytársa az iWatch is 299 dollár körül mozog majd, ha hihetünk a pletykáknak.

Nem tudni, hogy az iWatch külleme és tudása mennyiben különbözik majd a Galaxy Geartől, de tény, a Samsung már rendelkezik tapasztalattal az okosórák tervezésében és gyártásában, így könnyen lépéselőnyben találhatja magát. Sőt, míg az Apple órája még mindig urbán legenda szinten említhető, addig a Galaxy Gear 2 már heteken belül kézzelfogható valósággá válhat a barcelonai MWC kiállításon.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

3 hozzászólás

 1. “Nem tudni, hogy az iWatch külleme és tudása mennyiben különbözik majd a Galaxy Geartől, de tény, a Samsung már rendelkezik tapasztalattal az okosórák tervezésében és gyártásában, így könnyen lépéselőnyben találhatja magát.”

  A Nokia is nagy tapasztalattal rendelkezett az okostelefonok terén, ki is röhögték az iPhone-t az elején. Most már nem röhögnek…

 2. Nem a Nokia, hanem Steve Ballmer röhögte ki az iPhone-t, az árát és különösen azt a sok lobotómiával kezelt elmeháborodottat, aki 500$-t adott azért a hulladékèrt, amit revolutionary user interface néven lobogtattak be a köztudatba. Alapvető funkciókat nem tudott, de “forradalmi” volt. :-)

  • Ballmer is csak röhögött rajta, de a Nokiások se vették komolyan. Továbbra is azt hitték, hogy a Nokia 5800 különböző variációival lenyomhatják az iPhone-t.
   Aztán kiderült, hogy a gombnyomásra megjelenő ikonok, amiket még mappába se lehetett rendezni lenyűgözik az embereket. Annyiban igazuk volt, hogy én, informatikusként is sokszor elvesztem a Nokia menüiben.
   Igazából csak arra akartam rávilágítani, hogy nem igazán számít a Samsung hatalmas tapasztalata az (1db) elkészített okosórájával. Ha az Apple készít egy órát, az biztos siker lesz, még ha töredékét tudja majd, mint a Gear. Mondom ezt androidosként…

Szólj hozzá