Kinézett a színfalak mögül a Samsung új csúcstelefonja: ilyen lesz várhatóan a Galaxy S5

0 7,040

Minden készen áll arra, hogy a Samsung bemutassa Galaxy S5 modelljét a február 14-i „Unpacked 2014” rendezvényen, a barcelonai MWC kiállításon. Ahogy közeleg a leleplezés napja, úgy egyre több pletyka lát napvilágot a csúcsmodellt illetően. A minap már erős kételyek közepette számolhattunk be a Galaxy S5 AnTuTu tesztjéről. Nos, a szakírók továbbra is hisznek benne, hogy az S5 bukkant fel, ami némileg igaz is lehet.

HA NEM TUDOD MI AZ AnTuTu, OLVASD EL EZT IS: A világ legjobb okostelefonjai

Elég hihetően hangzó híresztelések szerint a Galaxy S5 két változatban érkezik majd, egy prémium és egy pénztárcakímélőbb verzióban. Úgy tűnik, immár mindkettő megjárta az AnTuTu Benchmarkot, és különös módon szinte alig fedezhető fel hasonlóság a két modell közt.

Az erősebb változat már valóban hasonlít arra, amit a korábban kiszivárgott hírek Galaxy S5 néven emlegettek. Az AnTuTu Samsung SM – G900R4 néven tesztelte a telefont, ami  QHD ( 2560 × 1400 ) felbontású kijelzővel felszerelt, Quad -core Qualcomm Snapdragon 800 (2,5 Ghz) processzorral ellátott készülék. A képernyő tehát olyan, mint amire számítottunk, a processzor azonban pontosan ugyanaz, ami a jelenlegi összes csúcsmodellben található. Elképzelhető hát, hogy a korábban emlegetett Snapdragon 805 mégsem valósul meg. 3 Gb RAM volt a tesztelt telefonban és 64 Gb belső tárhyely, 16 megapixeles kamera társaságában, mindez Android 4.4.2 KitKat rendszerrel mozgatva.

A készülék 31843 pontot ért el az AnTuTunál, aminél valljuk be, valamivel többre számítottunk. Ezt sok jelenleg is kapható készülék meghaladja, többek közt például maga a Galaxy Note 3 is. Biztos sokakban felmerül, mégis mi okozhatja ezt. Nos, elsősorban arról lehet szó, hogy az S5 és a Note 3 ugyanolyan Adreno 330 GPU-t használ, ugyanakkor az S5 ezt lényegesen nagyobb felbontással terheli, így a 3D megjelenítés gyengébb.

Antutu-score-G900r4

Kattints a nagyításhoz!

Antutu-specs-G900R4

A legmeglepőbb talán az, hogy az olcsóbb változatként emlegetett SM-G900H is majd 4000 pontot vert a nagytestvérre, a Note 3-ra pedig ezret. Úgy tűnik nagyszerűen sikerült összerakni az eszközt, mert a csodás pontszámot 2 Gb RAM-mal és 1080p kijelzővel érte el, 1,5 Ghz órajeles Samsung Exynos 5422 (nyolcmagos) procival. Egyetlen hasonlóság a két S5 variáns közt a 16 megapixeles kamera.

Antutu-specs-G900H

Antutu-score-G900H

Mindez jól bizonyítja, hogy egy eszköz használhatósága, gyorsasága nem mindig áll egyenes arányban a beépített erőforrások izomzatával. Sokat számít, hogyan találják meg a megfelelő összeállítást a mérnökök. Az AnTuTu által tesztelt két Samsung készülék S5 mivoltát ugyan senki sem erősítette meg, de szinte kizárásos alapon elég jó eséllyel voksolhatunk arra, hogy az új zászlóshajó bukkant fel.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá