A Samsung 400 000 fiatalt kíván bevonni oktatási programjába 2019-ig

0 778

A Samsung Electronics felismerte, hogy a szakképzett munkaerő hiánya alakult ki az európai technológiai szektorban, és a spanyolországi Malagaban megrendezett Samsung Fórum megnyitóján a mai napon elkötelezte magát amellett, hogy beruházásokkal támogassa a fiatalok képzését. A Samsung oktatási programja hazánkban múlt héten érkezett el első állomásához: megnyílt Jászfényszarun a Samsung különleges oktatási központja, a legkorszerűbb technológiákkal felszerelt Samsung SMART School.

Sunny Lee, a Samsung Europe elnöke elmondta: “Jelenleg Európa-szerte a 16 és 24 év közötti fiatalok negyede munkanélküli – ez majdnem hat millió olyan fiatalt jelent, akik nem tapasztalhatják meg, hogy milyen a termelő munka során megszerezhető képzés, gyakorlat, magabiztosság és függetlenség. Az Európai Bizottság becslése szerint 900 000 megüresedett munkahely várható az ICT (informatikai és kommunikációtechnológiai) szektorban 2015-ig, ami azt jelenti, hogy egyértelműen rossz irányban halad az, ahogyan a fiatalokat a modern technológiai munkahelyekre felkészítik. A Samsung mindent megtesz a probléma megoldása érdekében.”

A Samsung Europe – amely 19 000 embert foglalkoztat a régióban – a mai nap erősítette meg elkötelezettségét arra vonatkozóan, hogy beruházásokkal támogatja digitális oktatási programját Európa-szerte annak érdekében, hogy a fiatalok számára hozzáférést biztosítson a “smart” technológiákhoz, a szakismeretekhez és a szakképzésekhez.

A Samsung digitális oktatási programja 2013-ban indult a 6-16 éves korosztály számára hátrányos területeken megnyitott „smart osztályokkal”, valamint a 16-24 évesek szakképzésével. 2014 végére a program már 45 197 iskolással és a szakképzésben résztvevő több mint 9832 tanulóval büszkélkedhet majd. 2019 végéig a Samsung becslése szerint több mint 400 000 fiatal látja majd közvetlenül is hasznát a Samsung digitális oktatási programjának. Ennek hazai egysége a 2014. január 23-án hivatalosan megnyitott jászfényszarui Samsung SMART School, ahol egyrészt általános iskolás gyermekeket, másrészt munkanélküli fiatalokat oktatnak, képeznek.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Az első Samsung rádiómagnómat még 6 éves koromban kaptam. Azóta is lenyűgöz a dél-koreai cég összes terméke. Igazi Samsung fanatikus vagyok, így szinte minden terméken, melyet használok, a gyönyörű Samsung logó virít!

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá