Hamarosan mobilra is érkezik a Facebook új keresője

0 745

Mark Zuckerberg ígéretei szerint rövidesen mobilunkon is használhatjuk a közösségi oldal Graph Search nevű praktikus funkcióját.

Bár a Facebook még tavaly januárban bemutatott Graph Search keresőjét a magyar facebookozók nem, vagy csak igen kis része használja, kisebb trükközéssel bárki számára kipróbálhatóvá tehető. Ehhez nem kell mást tenni, mint az oldal beállításaira vonatkozó résznél, az általános fülön, amerikai angolra (English US) változtatni a nyelvet.

A Graph Search lényegét a valós idejű, felhasználóbarát szűrés jelenti, amellyel lényegesen könnyebben és egyszerűbben kereshetünk az oldalon megjelenő tartalmak és felhasználók között. Egy egyszerű példával élve: a szükséges kulcsszavak megadásával rákereshetünk azon felhasználókra, akik kedvelnek egy bizonyos sorozatot és X városban élnek.

A funkció eddig az oldal webesfelületén volt csak használható. A befektetőknek tartott szerdai pénzügyi beszámoló során Mark Zuckerberg a kereső mobilokon való megjelenésére is kitért. Mint fogalmazott: „már nem kell sokat várnunk rá.”

Időközben a Mashable birtokába került az új funkciót ábrázoló kép is. Az oldal újságírója úgy említi, a kereső minden jel szerint a Facebook saját alkalmazásán belül lesz elérhető, tehát nem kap külön felületet.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá