A világ legjobb okostelefonjai

0 13,105

A nemzetközileg, szakemberek által is leginkább elfogadott AnTuTu Benchmark az informatikai eszközök objektív értékelésével foglalkozik. A hardvereket külön pontozzák egy meghatározott rendszer szerint, így összehasonlíthatóvá válnak az egyes készülékek. A nem erőforrás jellegű jellemzőkre (pl. ár) csillagokat kaphatnak a modellek, ami szintén az összevethetőséget szolgálja. Természetesen az Androidos okostelefonok listáját is elkészítette az AnTuTu, ami folyamatosan bővül az újabb érkezőkkel. A hardverekre kapható pontszámok alapján a világ legjobb Androidos telefonját jelenleg egy kínai gyártó készíti, Xiaomi Mi3 névre hallgat.

A Xiaomi még nem is tette ki a lábát hazai piacáról, mégis sokmilliós eladást tud felmutatni. A kizárólag prémium telefonokat piacra dobó vállalat népszerűsége oly nagy, hogy korábbi modellje esetén (Red Rice) a 100 ezres eladási számot mindössze 120 másodperc alatt érte el saját webshopjában. A most listavezető Mi3 négy-plusz-egy Cortex-A15 magot felvonultató Tegra 4 (!) és négy Krait 400 magból építkező Snapdragon 800 processzorral egyaránt megvásárolható lesz, vagyis lényegében a vásárlók dönthetnek az egyéni értékrendjük alapján. 5 colos full HD kijelzője is a prémium kategóriába emeli, kamerája pedig egy 13 megapixeles Sony Exmor. 16 és 64 Gb tárhellyel kapható, a köztes lépcső ez esetben kimaradt.

maxresdefault (1)

A Xiaomit közvetlenül a Samsung Galaxy Note 3 követi a listában, harmadik helyen pedig a Sony Xperia Z Ultra áll. Érdekesség, hogy a top 10-ben további két olyan készülék is szerepel, ami nem mainstream gyártótól származik: a Gionee E7 és a Vivo Vivo Xplay 3S.

maxresdefault (2)

 

Xperia Z Ultra

Xperia Z Ultra

Vivo Xplay 3S

Vivo Xplay 3S

Gionee E7

Gionee E7

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá