Okosabbak lennének az iPhone tulajdonosok?

0 2,849

Erre világít rá legalábbis a brit Ladbrokes legújabb kutatása, amely szerint összefüggés van az általunk választott telefonmárka és szellemi képességünk között.

Érdekes tanulmányra hívja fel a figyelmet egy brit fogadási cég év elején végzett kutatása. A több mint 1000 résztvevővel készített felmérésben először azt vizsgálták, milyen okostelefonnal rendelkeznek a megkérdezettek, majd egy sor problémamegoldást érintő kérdésnek, illetve alakfelismeréssel kapcsolatos tesztnek vetették alá őket. A feleletválasztós teszt során a játékosoknak négy lehetséges válasz közül kellett megjelölni a helyesnek véltet.

A kapott válaszokat elemezve kiderült, az iPhone-tulajdonosoknak volt a leggyorsabb az elméje, ők mindösszesen 94 másodperc alatt adták a legtöbb helyes választ. (Ezzel csaknem 5 másodperccel bizonyultak gyorsabbnak, mint más gyártók telefonjait használók.) Kicsivel ugyan, de némileg lemaradtak a Google készülékeit használók, átlagos idejük 99 másodperc volt. Harmadikként értek célba a Samsungosok (103), utánuk a HTC (105), majd a Nokia (109) tulajdonosok, utolsóként pedig a BlackBerry (118) készülékeit preferálók végeztek.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá