Google: Túl sokat módosít az Androidon a Samsung

0 915

Az egyik legszebb dolog a Galaxy Tab Pro és Note Pro eszközökben az új Samsung Magazine UX kezdőképernyő. A vizuálisan nagyon látványos és gyorsan áttekinthető képernyőnézet minden fontos információt egy pillanat alatt megmutat. Egyesek szerint a Windows Phone hangulatát idézi, míg mások szemében a Google Now-ra hasonlít, s talán mindkettőben van is igazság.

Mialatt a Samsung és sok felhasználó örült az újdonságnak, addig a Google nem tetszését fejezte ki, mert szerinte a Samsung túlzásba vitte az Android testreszabását. Szeretné, ha a dél-koreai óriás kicsit visszább venné kreativitását az Android rendszer kezelőfelületének megálmodásakor, mert az elviszi a hangsúlyt a Samsung saját alkalmazásaira, egyszersmind szembe megy a Google elképzeléseivel az Android jövőjét illetően.

A Samsung állítólag elfogadta a Google érveit és belement a módosításokba. Következő készülékeik már olyan Magazine UX-et kapnak, ami jobban beleillik az andoidos dizájnba és előtérbe helyezi a Google által kínált tartalmakat és alkalmazásokat. A Samsung jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy jelenleg az Android a piac domináns oprendszere. ezt a Google is jól tudja. Éppen ezért kellett realizálnia, ha tovább hagyja megváltoztatni az Androidot, akkor a Samsung beszippanthatja felhasználóit saját világába.

samsung_home_evleaks

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá