E-bayen árulják az első Tizen telefont

0 1,149

A minap jelentek meg az első képek a Samsung Tizen operációs rendszert használó készülékéről, ma pedig már újabb fotók kíséretében egy e-bay hirdetés útján akár meg is vásárolható 300 dollár fejében. Nem tudni pontosan ki árulja és mennyire valós. Fontos részlet azonban, hogy nem mindennapi használatra kínálja a hirdető az SM-Z9005-öt, valószínűleg nem is működne egyetlen SIM kártyával sem. Egy olyan tesztverzióról van szó, amit kimondottan fejlesztőknek ajánlanak alkalmazások fejlesztéséhez. A vállalat vélhetően így kívánja megtenni az első lépést az app programozók felé, amivel később értékes információkat gyűjthet az SDK továbbfejlesztését illetően.

A telefon egyébként feltűnően hasonlít a Galaxy S4-re, viszont a védőtok miatt nem látni a teljes vázat. A hirdetés 4,7 colos kijelzőt és 16Gb belső tárhelyről tesz említést, a többi részletet homály fedi. Az első Tizen telefon hivatalos bemutatója egyelőre csak pletyka tárgya, sokan egy külön e célú rendezvényt sejtenek a barcelonai MWC-n. A Samsung ennek ellenére azt mondta, hogy a közeljövőben még nem dobnak piacra készüléket az új rendszerrel, várni kell ugyanis a telefon hardveres alapkövét képező Intel Merrifield chipkészletre. Tegyük hozzá, ezt az érzékeny információt talán akkor is tagadná a gyártó, ha már a jövő hétre tervezné a bevezetést.

Sok még a rejtély az SM-Z9005 és az új operációs rendszer körül. A Samsung nemrég Windows Phone rendszerrel ellátott telefonokat is kilátásba helyezett, sőt dual boot készülékek híre is felröppent már. Elképzelhető, hogy az Android mellett Windows és Tizen rendszerrel felvértezett eszközökkel tesztelik majd a felhasználói reakciókat és mi dönthetjük el, melyiket indítjuk épp. Logikusan hangzik, mert így nehéz mellélőni: akinek az új megoldások nem esnek kézre, még mindig használhatják a jól bevált Androidot.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá