Tablethez való AMOLED kijelzők gyártásába kezd a Samsung

0 682

Jövő hónapban tabletekhez szánt AMOLED kijelzők kerülnek a Samsung gyártósoraira. Elsősorban 8-10 colos méretű megjelenítők tömeggyártása indul be februárban. A megoldást elsősorban a Samsung és az LG fogja alkalmazni. Régóta keresi a lehetőséget a vállalat arra, hogy a televíziókban használt kijelzőket tabletekre adaptálja. Korábban az előállítási költségek látszólag lehetetlenné tették az AMOLED kijelzők tabletes alkalmazását, a piac azonban annyira növekszik, hogy immár megéri felvállalni a gyártással kapcsolatos kiadásokat.

Az időzítés piaci szempontból is szerencsésnek mondható, a TV-k eladásai ugyanis lassuló tendenciát mutatnak, a Samsung pedig már korábban határozott agresszív tablet-stratégiájáról a 2014-es esztendőt illetően. Így az AMOLED gyártósorok nem maradnak kihasználatlanul, mindössze több tablet jön le róluk, mint TV. A tömeggyártást előkészítő teszteket már megkezdték Indiában, ahová három ismeretlen tabletet szállítottak le Dél-Koreából.

Sokan abban bíztak, hogy a CES-en debütáló Tab és Note Pro modellek már megkaphatják az AMOLED technológiát, ami sajnos nem történt meg. Az első ilyen táblagép az MWC-n kerülhet leleplezésre, az új Tizen telefonok kíséretében.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá