Ericsson szabadalmakhoz jutott a Samsung

0 465

A Samsung úgy tűnik békés hetet él. Nemrég számolhattunk be a keresőóriással létrejött kölcsönös licenszelési megállapodásról, most pedig az Ericsson ellenében ásták el a csatabárdot. A történet még 2012-re nyúlik vissza, amikor az Ericsson a hangvezérléssel, érintőkijelzővel és hálózati hatékonyságot növelő technológiákkal kapcsolatos szabadalmak „lenyúlásáért” perelte be a dél-koreaiakat.

Az Ericsson többször is elmondta még a kereset benyújtása előtt, hogy a FRAND (tisztességes, ésszerű és megkülönböztetéstől mentes) elvek mentén hajlandó átadni szabadalmait, ami végül csak bírósági úton ment. A Samsung megelégelte a pereskedést és úgy döntött, hogy kifizeti a 650 millió dolláros díjat, cserébe a jövőben is licenszeli a hálózathatékonyságot növelő megoldásokat.

2007-ben egyébként aláírtak már egy hasonló szerződést, de az 2011-ben lejárt. A Samsung akkor a túl magas díjra hivatkozva nem hosszabbított. A 650 millión felül egyébként royalty-t is kap az Ericsson minden eladott termék után.

Végre fellélegezhet a Samsung, sok pertől szabadította meg magát az elmúlt napokban, és értékes szabadalmakhoz jutott hozzá a következő évekre.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá