Egymilliárd okostelefont értékesítettek tavaly

0 705

Újabb jeles mérföldkőről számolt be nemrég az egyik legismertebb piackutató elemzőcég: egymilliárd okostelefon talált gazdára csak az elmúlt egy év során.

Az okostelefonok rohamszerű térhódítását jól ábrázolja az IDC nemrég közre adott tanulmánya: az elemzőcég adatai alapján az elmúlt egy év során több mint egymilliárd (1,004.2 millió) okostelefont adtak el világszerte, ami 38,4 százalékos emelkedés a 2012-ben mért értékesítési mutatókhoz képest. A közzétett adatokból az is kiderül, hogy a 2013-ban eladott mobiltelefonok mintegy 55,1 százaléka volt okostelefon. Hasonló növekedés vehető ki a phablet típusú készülékek piacán is, amik – az IDC mobiltelefonokkal kapcsolatos kutatásának vezetője szerint – 18 százalékot tettek ki a tavalyi év során értékesített okostelefonok számából.

Globális viszonylatban továbbra is a Samsung az abszolút favorit a felhasználók körében, a dél koreai gyártó a múlt év során elért eredményeit ráadásul egy százalékkal erősítette 2012-höz képest. A legfőbb riválisnak számító Apple részesedése 18,7 százalékról 15,3 százalékra csökkent, míg a dobogó harmadik fokára a Huawei (4,9) került.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá