Így szinkronizálhatod az iTunes-t Androiddal

0 3,449

Akár tetszik, akár nem, be kell látnunk, hogy az iTunes forradalmasította a zenei tartalmak fogyasztási szokásait. Az Apple eszközök értékesítésében óriási fegyvertényt jelent ez a szolgáltatás, mindegyikkel szinkronizálható. Mit tehet viszont az, aki androidos okostelefonról vagy tabletről szeretné elérni iTunes fiókját? Valójában több megoldás is létezik e probléma áthidalására, ezek közül most egyet mutatunk be részletesen.  A Google tisztában van az iTunes jelentőségével, ezért készített egy alkalmazást, ami az összes lehetőség közül a szinkronizálás legegyszerűbb módja.

ELSŐ LÉPÉS

Töltsd le a Google Play Zene (vagy Music) alkalmazást és telepítsd androidos eszközödre! Ezután (vagy előtt) a Google Play Zenekezelő (Music Manager) nevű alkalmazást PC-re vagy Mac-re töltsd le és telepítsd! Előbbit a lenti QR kód beolvasásával, az utóbbit pedig ezen a linken éred el.

letöltés

MÁSODIK LÉPÉS

Nyisd meg a Google Play Zenekezelőt Mac-en vagy PC-n! Kattints a „feltöltés” (upload) fülre. Itt akár a teljes iTunes könytárad is szinkronizálhatod, vagy csak az általad kiválasztott lejátszási listákat. A szinkronizáció sajnos nem automatikus, tehát magától nem fog frissülni a Play Music könyvtárad tartalma, ha később új számok kerülnek az iTunes fiókodba, ezért érdemes az összes dalt áthúzni. Minderre 20 000 szám erejéig van lehetőség (ingyen), ami valljuk be több mint elég.

HARMADIK LÉPÉS

Futtasd a Google Play Zene alkalmazást androidos eszközödön, és a legördülő „zeneajánló” menüből válaszd az „All music” lehetőséget. Ezután a bal felső ficakban lévő fejhallgatóra koppintva oldalról kicsúszó menüben a „saját könyvtár”, vagy „lejátszási listák” opció kell neked. Ez attól függ, hogy az előző lépés során lista vagy teljes könyvtár szinkronizálását választottad-e.

Screenshot_2014-01-28-20-40-50

NEGYEDIK LÉPÉS

Erre a lépésre inkább azoknak van csak szüksége, akik korlátozott adatforgalommal rendelkeznek. A Google Play Music ugyanis egy online könyvtár, tehát internet csatlakozással tudjuk „streamelni” a számokat. Ha nem ezt szeretnéd, akkor nyomd meg a dal vagy lista melletti „keep on device” (tartsd az eszközön) gombot, és innentől már készülékedről offline is meghallgathatod.

Másik jó –viszont bonyolultabb- megoldás lehet a Double Twist nevű app. Jó zenehallgatást!

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá