Érkeznek a 4K felbontású kijelzővel ellátott Samsung mobilok

0 2,185

Múlt év végén a Samsung Analyst Day keretében már sok érdekességet lehetett megtudni a Samsungtól a 2014-es évi terveikre vonatkozóan. Idén pedig be is jelentették a jelenleg is zajló Félvezető és Kijelző Technológiai workshopjuk keretében, hogy megalkották a mobiltelefonjaikba szánt QHD Super AMOLED kijelzőjüket, melyek egészen elképesztő 560 ppi képpontsűrűséggel rendelkeznek.

A későbbiekben természetesen tervezik a még ennél nagyobb felbontású megjelenítők gyártását is, de a fentiek mégis inkább a hamarosan érkező Samsung Galaxy S5 készülék miatt fontosak. A QHD panelek felbontása ugyanis 2560×1440 pixeles, azaz nagyobb, mint egy Full HD televíziókészüléké. Ha ezen felbontást pedig egy mindössze 5″-es panelben helyezik el, úgy a kijelző teljesen pixelmentes és tűéles lesz.

Természetesen arról nem esett szó, hogy a Galaxy S5 megkapná-e már ezen QHD megjelenítőt, de a Samsung bolond lenne, ha nem alkalmazná a már adott technológiát a legújabb és legjobban várt készülékében, hiszen 2014 év végére szinte minden magára valamit is adó gyártó ilyen megjelenítőket fog a felső kategóriás készülékeibe szerelni.

A workshop alatt egyébként elhangzott, hogy a nem is olyan távoli jövőben már várhatóak az UHD megjelenítők is, melyek már 3480×2160 pixeles felbontást is kaphatnak, amelyek várhatóan 860 ppi képpontsűrűségűek lehetnek.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Az első Samsung rádiómagnómat még 6 éves koromban kaptam. Azóta is lenyűgöz a dél-koreai cég összes terméke. Igazi Samsung fanatikus vagyok, így szinte minden terméken, melyet használok, a gyönyörű Samsung logó virít!

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá