Az első Samsung okostelefon Android helyett Tizen rendszerrel

1 2,291

A Samsung első Tizen operációs rendszerrel felvértezett okostelefonjáról már hónapokkal ezelőtt is kiszivárogtak információk, amik most megerősítést nyertek. Ma az @evleaks közölt twitter oldalán fotót egy bizonyos SM-Z9005 nevű készülékről. Ezt korábban már videón is láthattuk Tizen rendszerrel a fedélzetén. Úgy hírlett, hogy ZEQ 9000 néven kerülhet a boltokba.

Szintén ma a koreai MovePlayer weboldal hivatalos fotót tett közzé (a cikk alatt tekinthetők meg) egy Samsung ZEQ 9000 névre hallgató okostelefonról, aminek kijelzőjén egész biztos, hogy nem Android rendszert látunk. Az egybeesés nem véletlen. A dél-koreai vállalat két modellt is említ, egy normál változatot (SM-Z9000) és egy dual SIM-eset (SM-Z9005).

A képen látható design a Galaxy S4-re hajaz, az oprendszer pedig a Tizen 2.1 UI-ra hasonlít. A híresztelések szerint 720p kijelző (4,8”) és négymagos Snapdragon 800 SoC (2,3Ghz) lesz beépítve a termékbe. Ne feledjük, hogy az Intel is részt vett a Tizen fejlesztésében, így hardver és szoftver jó barátságban lesznek.

A Samsung azt mondta, hogy már az MWC-n bemutatna pár Tizenes telefont, szóval úgy tűnik februárban élőben is megtekinthetjük a képen szereplő készülékeket.

Samsung-zeq-9000

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
"Posztmodernül rávakuzok a Napra". Persze csak Samsung optikával!

1 hozzászólás

Szólj hozzá