Galaxy Glass: Érkezik a Samsung intelligens szemüvege (képekkel)

1 1,359

Régebb óta pletyka tárgya, hogy a Samsung egy Google Glasshoz hasonló szemüveg kifejlesztésén fáradozik, ami Galaxy Szemüveg vagy Gear Szemüveg néven kerül majd a polcokra. A Korea Times szerint már idén szeptemberben, a berlini IFA kiállításon találkozhatunk az új eszközzel.

Bár a Samsung nemrég hivatalosan is kijelentette, hogy nem érdekelt az okosszemüvegek fejlesztésében, legújabb szabadalmi bejelentése mégis ennek ellenkezőjére enged következtetni. A dokumentum szerint az új intelligens szemüveg hordható lesz és a egy izgalmas kommunikációs kultúra felé nyit utat.

A jelentés azt sugallja, hogy az intelligens szemüveg a Galaxy Gear karórához hasonlóan alkalmas lesz hívások fogadására, üzenetek megtekintésére, fotók készítésére, zenelejátszó vezérlésére. Remélhetőleg azért több eszközzel lesz kompatibilis, mint a Samsung jelenlegi okosórája. Nagy különbség volna, ha a Samsung szemüvege mindössze az okostelefonok “meghosszabbítása” lenne, mialatt a Google terméke egy önálló platfrom, amely az élet minden területét, akár a szexet is átformálhatja.

A két vállalaton kívül egyébként kisebb szereplők is próbálnak betörni az új piacra. Az Epson és a Vuzix is hasonló megoldásokat mutatott be az idei CES-en. Érdekes adalék lehet az összeesküvés-elméletek kedvelőinek, hogy épp aznap látott világot a bejelentés, mikor a Samsung és a Google 10 évre megnyitotta egymás előtt szabadalmait egy kereszt-licensz szerződés keretében.

Az alábbi képek a szabadalmi jelentésből származnak.

samsung-galaxy-glass-patent-1 samsung-galaxy-glass-patent-2 samsung-galaxy-glass-patent-5 samsung-galaxy-glass-patent-7

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 hozzászólás

Szólj hozzá