Az Apple és a Samsung nem mondanak le chipjeikről

0 773

A Digitimes egy friss beszámolója szerint a Gartner piackutató cég jelentése arról tanúskodik, hogy 2013-ban az Apple és a Samsung volt a világpiacon a két legnagyobb chipvásárló. A két óriásvállalat összesen 7 milliárd dollárral (15,2%) vásárolt több lapkát, mint 2012-ben, így a két cég összesen 53,7 milliárd dollárt költött csak a készülékeikben használt mikrochipekre.

Így mindössze három év alatt az Apple és a Samsung vált a világ legnagyobb vásárlóivá is. Az Apple összesen 30,3 milliárd dollárt költött a chipekre, a Samsung pedig összességében 23,4 milliárd dollárt. Fontos azonban megjegyezni, hogy míg az Apple csak 17%-al, addig a Samsung 30 százalékkal növelte így a lapkákra fordított kiadásait.

A 2014-es évben a fenti számok várhatóan csak emelkedni fognak, mutatott rá a Gartner hiszen mindkét cégtől várják a szakemberek és a felhasználók is az úgynevezett hordozható eszközök bemutatását is.

A Samsung ilyen téren már előnyben van, hiszen ebben az évben a Galaxy Gear okosórájukból várhatóan már a második generációt fogják kiadni, míg az Apple még nem is biztos, hogy bemutat hasonló jellegű fejlesztést. A Samsung továbbá már tervezi a saját okosszemüvegét is, így az abban lévő chipek száma is tovább emelheti majd a lapkák iránti vásárlási hajlandóságot.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá