250 db hamis Samsung Galaxy S4-et zúztak be Németországban

0 3,998

Senkit sem lepne meg ha azt mondanánk, hogy Kínában rendkívül nagy a hamis mobilkészülékek száma. Azonban ha azt mondjuk, hogy mindez már Európára is igaz, talán sokan felkapnák a fejüket. Tény és való, hogy az európai piacon is megtalálható nagyon sok kétes eredetű, főleg hamis mobilkészülék, de arányaiban véve szerencsére még mindig kevés ezeknek a száma.

Szerencsére ez tovább csökkent, mivel a német hatóságok a minap 250 darab hamisított Samsung Galaxy S4 készüléket zúzattak be. A szállítmány Hong Kong-ból érkezett Stuttgartba. A németországi légügyes biztonsági szakembereknek feltűnt, hogy a csempészek beszámolója szerint a csomagjaikban csupán 2.000 dollár értékű kábel található. A tételes vámvizsgálat során azonban kiderült, hogy a csomagokban közel 250 darab hamis mobilkészülék lapul.

Mivel a Samsung Galaxy S4 készülékekre megszólalásig hasonlító eszközökre nem volt semmilyen igazoló papírjuk a csempészeknek, azokat elkobozták és mind a 250 darabot – mint ahogyan a képen is látható – kalapácsokkal semmisítették meg. A teljes áru értéke megközelítően 200 ezer dollárt (150 ezer eurót) ért. A német hatóságok most azt vizsgálják, hogy mindez csak egy egyszeri sikeres akció volt, vagy akár már régebb óta is működhet egy ilyen jellegű hálózat Hong Kong és Európa között.

Azt persze nem tudjuk, hogy a hamis Galaxy S4 készülékek elegendőek lettek volna-e ahhoz, hogy sikerüljön becsapni a vásárlókat, de mint máskor is, most is felhívjuk a figyelmeteket, hogy ne dőljetek be a kétes eredetű, rendkívül kedvező áron kínált mobiltelefonoknak. Vásároljatok megbízható forrásból.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá